Sinds 2007 runnen we vol passie een legkippenbedrijf, waar in 2018 een boerderijwinkel bij gekomen is. Onze boerderij bestaat uit twee stallen van elk 30.000 scharrelkippen en een uitgebreide boerderijwinkel met streekproducten. Sinds kort staat er ook een snellader voor elektrische auto’s voor de deur.

60.000 eieren per dag

De 60.000 scharreleieren die onze kippen dagelijks leggen, vinden vaak dezelfde dag nog hun weg naar restaurants, winkels en consumenten. Ons bedrijf draait op de korte keten. We vermarkten zoveel mogelijk zelf voor het beste verdienmodel. De tussenhandel is er tussenuit. Zo houden we meer over om te investeren in duurzaamheid.”

Zonnepanelen

En dat is fijn, want we willen het liefst zo schoon mogelijk produceren. Daarom hebben we geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie. Met 1.520 zonnepanelen op het dak wekken we veel meer stroom op dan dat we zelf nodig hebben, waardoor ons bedrijf nu energieneutraal is.

Tanken bij de boer

Al die stroom die over is, kan natuurlijk het net op voor andere gebruikers. Maar we wilden de stroom die we over hebben graag extra verwaarden. We zitten aan een drukke weg waar zo’n 6.000 auto’s per dag langsrijden.

Daarom hebben we recent een snellader voor de boerderijwinkel geplaatst. Een flinke, want een snellader met een vermogen van 60kW vind je in deze regio voornamelijk langs snelwegen. En die zijn een stuk duurder. Elektrische auto’s en motoren komen hier nu groene stroom tanken. Het is voor hen een mooi alternatief voor de laders langs de snelweg.

Wachten tijdens het opladen

Bij Boerderijwinkel Lagerweij tank je stroom die we zelf hebben opgewekt met zonnepanelen. Tijdens het laden kun je lekker een bakje koffie drinken in de boerderijwinkel. Die ligt trouwens vol met heerlijke lokale streekproducten. En vanuit de winkel zie je onze duizenden scharrelkippen zo rondlopen in hun grote, overdekte uitloopstal.

Bezoek boerderijwinkel