Duurzame boerderij in de Betuwe

Boerderijwinkel Lagerweij heeft naast de boerderijwinkel ook een pluimveebedrijf. We zijn gevestigd in de unieke streek ‘De Betuwe’. Je komt onze eieren tegen in de Betuwe, maar ook ver daarbuiten! Onze eieren zijn te koop in onze boerderijwinkel, maar we leveren ook aan winkels, restaurants, groothandels en supermarkten.

Boerderijwinkel Lagerweij

Bij Lagerweij Eieren zijn we begonnen met een eierautomaat. Door de jaren heen is ons bedrijf sterk gegroeid, waardoor we in 2019 een grote boerderijwinkel konden bouwen. De combinatie van onze producten en goede samenwerkingen met partners uit de regio, maakt dat we u iedere dag een gevarieerd, vers en uniek assortiment kunnen bieden.

Meer over onze boerderijwinkel

Kipvriendelijke uitloopstal met zichtraam

Vanuit onze boerderijwinkel kun je onze kippen zien scharrelen in de grote overdekte uitloopstal. De leefomgeving van onze kippen voldoet aan de eisen van de Dierenbescherming, waardoor onze eieren het 1-ster Beter Leven keurmerk mogen dragen. Kom langs in onze boerderijwinkel en bekijk onze kijken via het grote raam in de winkel.

Energieneutrale boerderij

De afgelopen jaren zijn wij druk bezig geweest met het verduurzamen van onze boerderij. Zo zijn de daken van ons bedrijf voorzien van 1600 zonnepanelen, die dagelijks een enorme hoeveelheid energie opwekken. Hierdoor is onze boerderij, maar ook onze boerderijwinkel, energieneutraal en kunnen wij onze werkzaamheden op verantwoorde wijze uitvoeren.

Lees meer

Elektrische auto opladen met onze snellader

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Naast onze zonnepanelen hebben we nu ook een 60KW snellader op ons terrein. Hier kun je jouw elektrische auto razend snel opladen. Met een half uur laden kun je weer minimaal 200 kilometer rijden. Tijdens het laden kun je een bezoekje brengen aan de boerderijwinkel voor een boodschap of een gratis kopje koffie of thee.

Meer over onze snellader

Waterberging en wilde bloemen

Op onze boerderij proberen we iedere dag een positieve bijdrage bij te leveren aan het klimaat. Zo hebben we een plas gecreëerd voor waterberging, waarin het water natuurlijk gezuiverd wordt door riet. De plas wordt omgeven door vele wilde bloemen die bijen en andere insecten aantrekken. Koop je een product van ons? Dan betaal je een eerlijke prijs en draag je een steentje bij aan een duurzame wereld.

Ieder jaar zaaien we wilde bloemen voor insecten.

Onze bloemen trekken volop bijen aan!